Τι θα βρείτε στη Μουσειοσκευή του Θ-ink:

1. Το πολύπτυχο παρουσίασης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Θ-ΙΝΚ: Το γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία και ως φθορά στα αρχαία μνημεία» και των πέντε εκπαιδευτικών φακέλων για τον/την εκπαιδευτικό που επιθυμεί να υλοποιήσει δράση/εις του Θ-ink στους αρχαιολογικούς χώρους ή την τάξη.

2. Το τεύχος με τίτλο: «Graffiti: Από το χθες στο σήμερα. Ιστορίες διαφύλαξης της μνήμης, φθοράς και προστασίας» με υποστηρικτικό υλικό για την εμβάθυνση σε θεματικές όπως η διαχρονική ιστορία των γραφημάτων, η αξία των μνημείων και το έργο των συντηρητών αρχαιοτήτων για την προστασία και τη συντήρησή τους.

3. Το τεύχος με τίτλο: «Το Θ-ink πάει Σχολείο!» με υποστηρικτικό υλικό για πέντε δραστηριότητες προβληματισμού και ευαισθητοποίησης με αφορμή τα γκράφιτι χωρίς συναίνεση, για την υλοποίηση τους στην τάξη, το σχολείο και την κοινότητα. Για μαθητές/τριες Ε΄δημοτικού και άνω.

4. Τη συλλογή αντιγράφων αρχαίων έργων «Πέντε γκράφιτι: Πέντε ιστορίες από το παρελθόν» με πέντε τρισδιάστατα αντίγραφα, εμπνευσμένα από αρχαιότητες με γραφήματα της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού και τον κατάλογο των λημμάτων τους για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην τάξη.

5. Το επιτραπέζιο παιχνίδι ερωτήσεων «Μάχη με τον Χρόνο» για την τάξη ή τον αρχαιολογικό χώρο.

Αν είστε εκπαιδευτικός σε σχολείο, μπορείτε να δανειστείτε τη μουσειοσκευή του Θ-ink για δύο εβδομάδες προκειμένου να την χρησιμοποιήσετε για αντίστοιχο πρόγραμμα στην τάξη σας.

Αν το σχολείο σας είναι οπουδήποτε στην Ελλάδα εκτός του Δήμου Αθηναίων, δανειστείτε την μουσειοσκευή από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της περιοχής σας. Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας των Εφορειών εδώ:

Αν το σχολείο σας είναι εντός του Δήμου της Αθήνας, μπορείτε να δανειστείτε τη μουσειοσκευή από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, συμπληρώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην παρακάτω φόρμα.

Σε κάθε περίπτωση,

Η μουσειοσκευή δανείζεται δωρεάν μόνο σε εκπαιδευτικούς για σχολική χρήση και σε εκπαιδευτικούς και μη κερδοσκοπικούς φορείς για χρήση σε εξωσχολικές ομάδες παιδιών χωρίς αμοιβή (π.χ. πρόσκοποι, ΜΚΟ κ.ά.).

Παραλαμβάνετε και επιστρέφετε τη μουσειοσκευή με τη δική σας ευθύνη.