Κάτι τρέχει στο γυμνάσιο του Κεραμεικού

Πέντε φίλοι, δύο κοπέλες, μια παρεξήγηση!

Ακολουθώντας μια παρέα εφήβων και δύο νεαρές γυναίκες που ζούσαν στην αρχαία γειτονιά του Κεραμεικού βιώνουμε μια φανταστική ιστορία εμπνευσμένη από τα αυθεντικά αρχαία αλλά και «λογοτεχνικά» graffiti του χώρου και συνδυάζουμε ιστορικές και φιλολογικές πηγές με πολλή φαντασία!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές/τριες ρίχνουν φως σε όψεις της ανθρωπογεωγραφίας του αρχαίου Κεραμεικού. Παράλληλα, παρατηρούν, καταγράφουν και απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με τη φθορά και την προστασία των μνημείων και μαθαίνουν για το απαιτητικό έργο της αφαίρεσης γκράφιτι από τα μνημεία ενεργοποιώντας την κριτική σκέψη και τη φαντασία τους, το ομαδικό πνεύμα και τον σεβασμό απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά.

Στον φάκελο του προγράμματος περιλαμβάνονται ποικίλες δραστηριότητες και φύλλα εργασίας για τον χώρο και την τάξη, χρονολόγιο, σύνδεση με τη σχολική ύλη, υλικό προετοιμασίας, βιβλιογραφία και χρήσιμοι σύνδεσμοι.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές/τριες να κατανοήσουν τον διττό ρόλο του γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία και ως φθορά.

Εισαγωγή

Κάτι τρέχει στο Γυμνάσιο του Κεραμεικού

Στον Αρχαιολογικό χώρο

Χάρτης Δραστηριοτήτων

Διαδραστικός χάρτης

Φύλλα εργασίας

Φωτοθήκη

Όλα